Монолог осiннього листка

(засторога дитинi)

У собі цю думку притлуми,
Залиши мене самим собою, –
Я листок, затоптаний юрбою,
Що в юрбі загаявся на мить.

Подолай цю жалість у собі,
Не торкайся пальчиками бруду.
Все одно чистішим я не буду,
Підкорившись ритмові чобіт.

Не плекай же наміри благі:
Небезпечно гратися з юрбою.
Залиши мене самим собою.
Не спіткнись у натовпі «богів».


Рецензии