Моя Вкраiно, ти найкраща!

Моя Вкраїна, моя ласка, щастя моє!
Живу тобою кожну хвиль і мить!
Тебе люблю! Даєш ти люду волю...
Але йому за тебе серденько болить!

Ти заслуговуєш на краще, але доля
І тебе, гарну, не завжди щадить.
Здіймаєшся, душа моя, поволі,
Нелегко і тобі у човні плить!

Багато, земленько, ти знесла неспокою.
Багато шрамів ще загоює, щемить...
Як і до тебе, сонце, й до твого народу,
Ніяк той журавель не долетить.

Який на своїх крилах широчезних,
Принесе процвітання назавжди.
Тебе піднесе, радоще, найвище,
Та в щасті на віки благословить!

Тож я надіюсь, будеш ти такою -
Країною, найкращою від всіх!
На тебе, горду, подивитися рікою,
Зачнуть з'їзжатися з усіх країн!

Ти й так найкраща, дівчино співуча!
Пісенна, ніжна, щедра, чарівна.
Велика, сильна, мужня і могуча,
Густа та пишна і твоя коса!

Трудяща, чесна, дружелюбна, жартівлива.
Лірична, наче муза молода!
Моя ти зіронько, лелека - Україна,
Блискуча світла зоренька ясна!


Рецензии