Маски шоу

Минули вже часи царів,
Казок про них і чаклунів,
Іванів-дурнів  та принцес;
Пропав до них вже інтерес.
Премудрі діви білолиці,
Сучасні  «обрані»  цариці, 
Самі казки складати вміють,
Ну, а всі дурні  їм  радіють.
 Я казку вам перекажу,
Хто склав її не покажу.
Лише повідати я зможу:
 На інших діва ця не схожа .
Розумні очі вона має,
Коли говорить, їх ховає.
А ще мовляють у народі,
Косу вона плете на сході.
Як тільки сонечко зійде,
Убрана  на роботу йде.
 Працює  діва без зупину – 
Більш не знайдеш таку людину.
Всі ледарі і хитруни,
Наклепники та хапуни.
 Вона ж, хоч і царівна дужа,
Та до роботи не байдужа .
А як казки віщати може - 
Ніхто її не переможе.
Ось нещодавно спало їй,
Що прилетів в країну змій.
Людей він хутко забирає
І люту смерть їм прорікає.
Ніхто в країні не працює,
Із змієм лиш вона воює.
Бо знає, що пророцтво є,
Хто звіра хижого уб’є ,
Той може вже не працювати,
З казни п’ять років гроші брати.
Та тільки люди щоб не знали,
Що оті руки щось та брали.
І бігають вже оченята,
Бо люду треба щось казати,
Про небезпеку і біду.
« Біду від вас я відведу!»-
Гукає мудрая  цариця,
З косою діва-чарівниця.
На змія кожен вже чекає
І про життя старанно дбає:
В країні є тепер робота,
Є хвилювання і турбота.
Та не з тим змієм ми б’ємося,
І не того ми боїмося.
Не той страшний,  кого чекаєш
Лихий лиш той, кого не знаєш.
Хто  маску вміло одягає
Й казки упору промовляє.
Пророче гори золоті,
Та інше має на меті.
Ті гори будуть і багато,
Лиш нам про них казки читати.

12.11.2009р.


Рецензии