Я, пор вняю Укра ну

Я, порівняю Україну, із тою, що колись була.
Коли Шевченко,наш поет,
Ходив босоніж, по шляхах.
Шляхи тоді, були розбиті,
Бруківка вибита, ущент,
Пройшли роки та ці шляхи,
Як і тоді, розбиті вщент.

Да, стала вільна Україна,
Про незалежність мріяв, наш Тарас.
Писав він, про сестер своїх, про бідних,
Які батрачили в полях.
Хотів Шевченко, бачить Україну,
Без рабства бачить, без панів.
Та не успів він це побачить.
Не бачимо цього і ми.

Палаци, як були, так і остались,
Ростуть, ростуть, немов гриби.
Будують ті палаци, бідні люди,
За копійки, за копійки.

Не знав Тарас, і ми не знаєм,
Коли настане, такий день.
Коли всі люди, будуть жити,у палацах,
Трудитись будуть, чесно на землі.
,


Рецензии