Гречаним цвiтом пiниться душа...

Гречаним цвітом піниться душа,
Цюркоче в серці коників капела,
І величаво сходить,
                мов діжа,
Прадавнє сонце, виспане й дебеле.

В зіницях рос мережаться світи,
В них жебонить ранкова прохолода...
Усім єством зачаєно притих
В передчутті останньої нагоди.

Лежу, як тать, сховавшись у траву,
І наслухаю звіром нетерпляче, –
Пахкої рані в пазуху нарву
Та й озирнусь: ніхто, бува, не бачив?


Рецензии