Сивий снiг
Його весна розтанути вмовляє,
Та він ледащим уродився, як на гріх,
Улігся лежнем й сходить не бажає!
Як топне під ногами старий сніг,
І сиві пасма - плямами на полі.
А на дорогах сніг, вода ще й лід,
Ще й чоботи по самi вiнця в солi!
Його земля вже танути благає,
А зверху сонечко шкоринкою бере!
А він, упертюх, все серединку ховає,
Він не весни, він ще морозів жде!
Як топне під ногами сивий сніг!
З весною буде довго воювати.
Та все ж піти прийдеться за поріг,
Веселими струмочками дзюрчати!
Свидетельство о публикации №112022600272