Моя солом яна спiвучiсть

Моя солом’яна співучість
Згоріла в іменах людських,
Туманом вкуталися кручі,
Тривогою гостей простих.

Чужі для мене всі обійми
І поцілунки, як удар,
Шукали щастя подих спільний,
Але знайшли сліпий тягар.

Я винний сам у своїх муках,
Я не хотів, щоб будь-кого,
А вже тепер німіють руки
І не знайти тепла свого.


А вже тепер зникає доля
І важко йти по цій землі,
Останній раз собі дозволю
Згадати радості свої.

Як я любив, мене не зовсім,
Як я шукав свій ідеал,
І як шептала сіра осінь,
Що я не ту весь час кохав.

Але все те не повернути
І не згадати всі листи,
Для всіх я був чужий і скутий,
Для всіх не зміг рядки плести.

Тому сьогодні я відвертий
І не цікавить погляд твій,
Я не боюся рано вмерти
Під ніжний спогад юних мрій.


Рецензии