Вставай Шевченко подивися!

Лети голубко сизокрила,
Лети, і облети весь край.
І всю Украйну обдивися
Ось це, Шевченку передай.

Не та тепер твоя Вкраїна,
Хоча й цвітуть у ній сади.
І люди, зовсім інші стали,
Та ще- підступніші пани.

Годують з милості Украйну,
Оті заморськії пани.
Живем у вільній Україні,
Й самі не знаєм ,хто є ми.

І як раніше люд морили,
На панщину, як  люди йшли.
Так само риють нам могили,
І одягають кайдани.

А мати з горя на чужину,
Іде ростить чужих дітей.
Дітей своїх в Украйні кине,
Щоб заробити шмат якийсь.

А ті, розбещені народом.
Що владою і не назвеш.
Жирують.Пишуть нам закони.
На них -ти люд не проживеш.

Вставай Шевченко! Подивися.
На люд український німий.
Затуркали його. Загнали.
Вставай! Вставай хто є живий!


Рецензии