Рождественый день
Мен билмайман ту;илган куним,
;андай соат, ;андай он бўлган;
Балки, онам ўзга йў; бахтли,
Балки, отам хуш комрон бўлган.
У кунларнинг фикри-ёдини,
Нима бўлган, эсламас ;еч ким.
Балки, ча;мо; ёритган кўкни,
Балки, ём;ир шивалаган жим.
Балки, таъсир ;илган ру;имга,
Циклонларнинг ўзгаришлари;
Йў;са, нега о;ритар кўксим,
Бу дунёнинг чала ишлари.
;ар;иш урган кимсадек нечун,
Тушларимда учиб тушаман?!
Но;а;лигу хўрликни кўрсам,
Нега бунча чўчиб тушаман?..
Кўп бўлди-ки шу ма;зун йўсин,
Кўзларимда ча;намас уч;ун?..
Келмабмидим ахир дунёга,
Одамзодни уй;отиш учун?!
Нима ;илдим, нима ;илмадим,
;исоб бергум эртанги кунга;
Узилмаган бўлса насибам,
Келажагим ;али олдинда.
Майда-чуйда важ-карсонлардан,
Майли букун бў;илмайман мен.
Мен биламан ёру; оламда,
Иккинчи бор ту;илмайман мен.
2007
Свидетельство о публикации №112021507731