Як Хома кликав перших пiвнiв...

Як Хома кликав перших півнIв,
Щоб забрали у панночки силу, –
Так і я, безпорадний, волів
Голосу твойого, мила.

Це – повір! – не дивацтва якісь
Хворобливого прояву волі:
У тобі неподатлива вісь
Оберту моєї долі.

Не притлумлюй же пристрастей бунт,
Сліпо вірячи снам недолугим.
Краще бійся манливих облуд,
Сповнених щемкої туги.


Рецензии