У бакинському метро

 ( Закавказький цикл)

Поїзд хутко залишає шумних станцій караван:
"Нєфтчіляр", "Кара Караєв", "Наріманов Наріман".

Наростає шумовиння, але звучно чую я,
Як в душі моїй співає син Бюльбюля (Солов`я).

Не дрімає красень жодний - сон затримав турнікет.
Скрізь панує всім відомий закавказький етикет.

Варто в дверях появитись молодичці чи ханум -
Є підстава відхилитись від читання і задум.

А якщо іще й біленька та красива із лиця, -
Пропонуються в вагоні із усіх боків місця.

Підключається активно у підземний колоброд
І вусатий і безвусий темпераментний народ.

Удостоєний уваги, гордо голову здійме
Той джигіт, чию білявка пропозицію прийме.

Ходить думка, що в підземці енергетика не та,
Домінує, мов, над світлом негативна темнота.

Мабуть інше в хлібосольнім мегаполісі нутро,
Бо емоцій позитивних я набралася в метро.


Рецензии
Чудово! А ще приємніше,що жителька криму пише українською! Знімаю перед вами капелюха!:)

Юрий Баюрак   14.02.2012 09:03     Заявить о нарушении
Дякую, Юрію! Українська - моя рідна мова.

Галина Литовченко   15.02.2012 11:24   Заявить о нарушении