Virшовна stina

Ще одна віршована стіна
І ти зі мною, та одна
І я один, але з тобою

Нам вистачить убогості і болю
Що прагнуть перевтілитись в озлобу
Озброївшись багнетом заздрощів

Мовчи, мовчи і вчись у мене
Чого небудь, - хоча б співати і плекати
Благу надію на усунення хаосу

Без спросу похвилинно зазирай
До серця в тенетах печалі
І питай, в сльози розради

Цей вірш молитва
О, Великий Сущий Боже
Якщо не ти, то хто нам допоможе?

ЗМОРИВСЯ в паніці до демонів вертати
Іх ілюзорний дар у звивинах стискати
Й брехати вмінню шанувати

Звалилась осінь на худу макітру
Серед дарунків дощ, сльота і мряка
Та мокрий сніг, як дяка

Холодне пиво. Сам у собі
Зростив для себе я
Безкомпромісного, німого ката

Удар ногою і упала ляда
Один лиш погляд
Й враз помітна вада

Лишень цей вірш – розрада і порада
І тільки день осінній – моя тиха слава
І бідність як старенька мама
Крива дорога, і в кінці дороги яма...


Рецензии