А чи ви бачили село?..

Село ... А чи ви бачили село?
Сучасне, не шевченківське в садах?
самотнє, мов людина у літах,
що долею залишилась одна,
їй скроні вже покрила сивина.
Понурилась і туга на очах,
чи це пророчила собі у снах.
Чи думала, що так вік  доживе,
забута –кинута   помре.
Село, загублене десь у степах,
так безпорадно заблукавши  у віках,
знівечене роками і людьми,
несміло виглядає із пітьми.
Людська душа зневірою хворіє,
а від байдужості село марніє.
 Людині діти зможуть душу відходити
а хто ж село зуміє відродити?..

30.08.08


Рецензии