Посад-Покровське

Село ще є, а церкви вже немає –
Про неї згадку назва береже.
І навіть тої церкви Миколаїв
Не бачить бані золоті уже.
Не чує Миколаїв її дзвонів,
Не бачить блиску від її хрестів.
Чому ж іще нема того закону,
Який би церкву відновить зумів?

Було, що височіла в піднебессі,
А зараз не лишилось і горба.

Коли ж в селі історія воскресне
На місці, де людина не ступа?

Село колись за тільки те і знали,
Що на Покрову церква тут була.

Тепер село немов після навали:
Три хати, пустка, поле та імла.
І соняхи вже не такі барвисті,
Суха земля збивається в грудки.
Життя тікає із села у місто.

Але колись було і навпаки!
Усюди було чутно передзвони,
І щонеділі їхав з міста люд,
Щоби святим вклонитися іконам
І свічку засвітити в церкві тут.

Крізь час і простір ще свічки палають.
Ще є село, і назва також є.
Ще віра у майбутнє не згасає.
Попереду відродження твоє!


Рецензии