Ковток

Втомившися від поспіхів постійних,
Прийди на берег сонячний й німий.
… Проміння ллється тихо і спокійно
Крізь очі – в душу, крізь мережку вій.

Текуча річка забирає втому,
Образи забуває й помилки.
Затримайся в промінні золотому
І сповнися бажанням на роки.

Бажанням жити й прагнути до звершень,
Нести красу і радощі без меж.
Поглянь на світ довкола, мов уперше,
Подякуй за життя, яким живеш.

Шукаючи від втоми порятунку,
Занурся у палітру навкруги
І спокою скуштуй п’янкого трунку,
Повітря та розлогих берегів.


Рецензии