Молитва

 МОЛИТВА

Веди мене, Боже!
Бо я не в спромозі
Шукати дороги
У хащах життя.
Подай мені промінь
Надії і Віри!
Нестиму тя славу,
А не каяття.
Душі моїй,сповненій
Вірності й болю,
Немає затишку
На грішній землі.
О,біди мої! Перед
Всесвітом голим
Із Вічністю поруч
Ви - куці й малі.
Я зло проклинаю
Й свою беззахисність,
Між темінню й світлом
Стою на межі
Бо мужності, волі
Й спокОю не маю,
О, Боже! Мій Боже,
Прошу, поможи!
Вкажи мені шлях
До блаженного раю.
Гріхи спокутую
Ціною життя.
Суєтність земну
Без вагань проміняю
На тишу, на спокій
Й тепло небуття.
А може, сліпа,
В лабіринтах блукаю?
Спокусники злії
У глуш завели?
Спаси мене, Боже,
Любов"ю. Благаю!
Хранителя-Ангела,
Боже, пошли!

        26.09.1997


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.