Шопен - Валс-минутка в до диез минор

В нощ звездна със галантен реверанс
ме каниш с тебе да танцувам валс.
Пристъпвам плахо…Как ли ще успея
с теб в романтичен полет да се слея

и в стъпки леки да вплета страстта,
и тихата печал, и нежността,
с които този ритъм виртуозен
във вихър завладява грациозен?!

Политам и изгарям в яростта
на огнен ат, препуснал из степта
и люшнал буйна грива сред простора,
далеч от пътища, къщя и хора…

Земя, небе и огън, и вода
завинаги са в плен на любовта…
В нозете ни една вълна пенлива
разтапя се…Прибоят я изпива…

Притихнала, заспива в миг страстта
в обятията топли на  нощта
и в теменужена магия слети,
с теб сме светулки и в бръшляна светим…

Поспри и виж, как въздухът блести!
От валса уморените звезди
напускат натежали небесата,
в сияен дъжд се пръскат по земята…


Рецензии
Мы тоже Шопена любим, под него невозможно не писать!))))
Заходите.
Я его сначала слушаю и само вытекает)))
Папочка Шопениана.Но не настаиваю)))

Виктор Ратьковский   07.10.2013 20:13     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.