Поетична математика

Білка гралася, стрибала,
Під дубком гриби збирала.
Ось один грибочок поклала на пеньочок.
Скільки буде, як туди покладе вона ще три?

2. Грушку в нірку ніс їжак,
Іншу не знайде ніяк.
Впала грушка на голки,
Ще одна - це цілих три!
Як віддасть одну він білці,
Скільки стане груш у нірці?

3. Десять шишок у корзинці -
Це дарунок рудій білці.
Вже вона забрала п'ять,
Давай будем рахувать,
Скільки шишок залишилось
Їй із кошика забрать?

4.Швидкий коник - стрибунець
Поскакав в свій табунець.
Було коників багато,
Давай будем рахувати:
Це - один, два, три, чотири
В хатку гілочки носили,
Два співали у траві...
Скільки їх? Це знать тобі.

5. Зайчик, білка, їжачок
Стали разом у танок.
Прийшло двоє лисенят.
Скільки разом всіх звірят?

6. Козлик сірий, козлик білий
На лужку травицю їли.
Ось прибігло ще аж сім.
Скільки всього? Знати всім!

7. На зеленому дубочку,
Під листочком, в холодочку,
Там сховався павучок,
Рахував він діточок:
Це - дочка, а це - синочок,
Двоє впали на грибочок.
Павучиха вчить снувати
Ще четвірко павучаток.
Скільки має павучок
Всіх малесеньких діток?


Рецензии
Чудові віршики! Їх можна використовувати при вивченні математики у молодших школярів. Не зупиняйтесь на досягнутому! Творчих успіхів.

Инна Капшик   05.02.2012 09:48     Заявить о нарушении
Дякую, Інно. Їх і використовують наші одеські вчителі молодших класів (я - філолог)Спасибі на доброму слові

Инна Шумовецкая   05.02.2012 11:27   Заявить о нарушении