Чарiвниця - зима

Пушиночки сріблястії
Кружляють навкруги.
Зима вкриває, мов до сну
Поля, ліси, луги.

Морозець вже не грається,
Водоймища й річки
Скував, замурував льодком.
Розмалював шибки!

На ковзанах, із санками,
На лижах по стежні,
Із гірки на портфелях
Зїзжають дітлахи!

Ось школярі щасливії
Кидаються в сніжки.
Летять клубочки білії
Між вуха й по спині!

А тут качають, ліплять бабу
Красиву снігову,
Два вуглики замість очей,
Відро на голову!

Ротик і ніс з морквиночки,
Біля руки - метла.
Багато радощі принесла
Чарівниця - зима!


Рецензии