Бажане й заборонене

В гордовиту красу горобини
закохався старіючий клен
З серця клена мелодія лине,
але схожа вона на щем...

Горобина, яскрава і горда,
посміхалася жовтому красеню-
Сумовиті його акорди
 попливли в верховіття ясену...

Ясен згорда посипав листом
на грайливу красу горобини-
Вітер злющий холодом свиснув -
й серце клена- біла льодина...

Намистинки червоні - сльози-
розкотила навкруг горобина,
Ясенова  байдужість - загроза
Тому вічному, що не гине...

Хай любов збережуть небеса,
Ніжну першу й останню зболену...
Не зів'яне нехай краса
Ні бажаного, ні забороненого...

Інна Шумовецька, "Із вранішніх спостережень в осінньому парку..."


Рецензии