Коли вже навчимося жити ми?


Слова не ллються, серце у полоні
Сумних настільки, вкрай важких думок,
Втомилася тримати страх в долоні,
Живий не б'ється у садку струмок.

Я втомлююся знов від порожнечі,
Від злісті та байдужісті людей,
Не кличуть ясні зорі у далечі.
Я так боюся за усіх дітей;

Що коїться у світі, в тебе вдома,
Не гріє промінь сонця в забутті.
Твоя сім'я неначе незнайома,
І щирості не знайдеш у житті;

Весна не прийде ніжними полями.
Для тих, хто звик до сили й тюрьми,
Хто обіймає зброю замість мами;
Коли вже навчимося жити ми?


Рецензии
Гострий вірш. І справедливий.

З повагою,

Богдана Синюк   01.02.2012 19:57     Заявить о нарушении
Щиро дякую, Богдана!
З повагою,

Валентина Ильина-Печенова   01.02.2012 20:14   Заявить о нарушении