Поглянь на землю мати Божа!

О матінко Божа!
Поглянь на землю,
Землю своїх прадідів-дідів.
Що з робили з неї наші президенти,
Людський плач лине звідусіль.
А пани, як були , так і залишились
Назву лишень замінив.
Цар- змінивсь на президента,
без корони, проте на постаментах,
Як і раньше вершить суд-людський.
А буржуї в міністерстві,
До цих пір, як то у земстві,
Кров людську, як хочуть  і сосуть і пють.
Господи, то де та правда,
І де шукать її на цій землі.
Хто мав, той має,
Немав- небуде.
А ти мій бідний люд не жди.
Не жди, ніщо тобі не буде,
Ніхто тобі ніщо не дасть,
Тай не дібєшся ти на верх  у власть.
А як  дістанеш і на пядестал зійдеш,
То знай- з таких, як ти збивають фреш.
Не терплять там   де правда й честь.
Там люблять фальш,  брехню, та "месть".
І неугодних за вікно, чи підривають у метро.
Життя , як серіал в кіно,
То дай же Боже всім добро.
Вовкам, ягнятам, і козі.
Бомжам, панам , мені й тобі.
І слав нам Боже , наший  рід,
Щоб  не терпіли, брудний гніт.
Дай силу, волю,  і слова,
Щоб Україна розцвіла!


Рецензии