Шахмати. сумiсно з моeю плюс 1

-Він мій. І крапка.
 Кусати лікті пізно, моя мила –
до болю битися об стіл, стрибати у палаюче багаття…
Тебе ж життя нічому не навчило…

Навчило вірити в рожеві мрії,
засинати під музику фантазій,
повір – іще зламає твої крила
в польоті сірих бУденних оказій…


-А ти? Хто він тобі?
Черговий леґінь, що зорі з неба кластиме до ніг?
Ти звикла бути з льоду леді,
і розтопити лід ніхто не зміг.

А він – твоя чергова забаганка,
мов панночці рум’янець до лиця.
Я віддала б, та дай же обіцянку,
що ти з ним будеш до свого кінця.

Я віддала б, та дай же мені слово,
що серце полум’ям до нього палахтить,
що молишся щоночі до ікони,
щоб на його колінах останній подих свій зробить?

-Віддати хочеш? Он яка промова…
Не віддавай – з його життя піди.
Я ж, так і бути, залишаю слово,
 не доведу його серденько до біди.

- «Не вір словам» - і я твоїм не вірю.
 До болю він мені вже дорогий.
Я хочу, лишенько, щоби він був щасливий.
Але чи буде із тобою він такий?!

-Ооо… Я знаю спосіб, мила.
Візьмемо долю ми на абордаж.
Зіграємо у шахи, він – то виграш.
Все чесно. Не погроза, не шантаж.

*ставить шахмати на стіл*

-А Два. За ним я на край світу.
-Бе шість. Чекаю там уже пів віку.
-Де вісім. Його море порожнє.
Бризками шепче: «Скільки вже можна?»
-Ге п’ять. Я в нім потонула.
-В шість. Дарма не збагнула,
що воно раз-і вже пустеля!
-його душа мені друга оселя.
-.. І якоря не треба.
Окрім того, що вже в серці в тебе.
-Б два. Стану сонцем для нього
-А три. Грітиму тепліше від усього.
-Стану супутником його орбіти
-Намалюю траекторію його світу.
-Спопелюся, й за вітром в його сни.
-Метеликом до нього щовесни.

*змітаю шахмати зі стола*

-Чекай! Чекай! Здається я таки збагнула.
-Тобі що так всекунду все минуло?
-Нехай наші розтріпані думки
Він сам до ладу доведе
І замість шахів в три ходи
Коханим буде тої, яку сам він обере.
Адже як ВОНО справжнє.. то саме  тебе знайде..
-Ти слушну думку кажеш моя мила
Але мені кохання очі засліпило,
Що стала я байдужа до усього .
окрім нього.
-Тож давай навчимося несправжнє відпускати..
-..Щоби щирості дорогу дати..!
-І просто. Взаємно. Кохати.


Рецензии