Ангели на надеждата

/Поетичен поклон пред лекарите
федшерите и медицинските сестри
от СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ!/

Автор:Генка Богданова

Тревожен звън! И вие вече тичате.
В движение престилките обличате,
летите като бели птици в мрака,
линейката готова е и чака…
Разтревожени се качвате във нея:
- Колеги, бързо, да не закъснеем!
Да бързаме, че болният отсреща,
е в плен на страх и болката зловеща!
Лети линейката, пищи сирена,
а хората навън се молят вдъхновено…
А болният, през болката, с надежда
към входната врата поглежда.
сърцето му като камбана бие:
„ О, доктори добри, къде сте вие?
побързайте, вълшебници във бяло,
преди сърцето болно да е спряло!”
Сирената разкъсва с писък мрака:
-Тука сме!  „Зловещата” ще чака!
Два „ ангела” над болния се свеждат
и битка за живота му повеждат.




АНГЕЛЬІ НАДЕЖДЬІ

/Поэтический  поклон врачам, фельшерам 
и медицинским сестрам
СКОРОЙ МЕДИЦИНСКОЙ ПОМОЩИ!

Поетический перевод: Олга Господинова

Тревожный звон! И вы уже летите.
Халаты белые в движеньи одевая,
летите словно птицы в мраке,
машина ждет, мотором изнывая…
В тревоге поднимаетесь в машину:
- Быстрей, колеги, ох, не опоздать бы!
Скрорей, больной нас ждет  в неволе
У страха и зловещей боли!
Ты, „Скорая” лети под вой сирены,
Народ взывает к Богу вдохновенно…
Превозмогая боли сильной яд,
На дверь входную от бросаем взгляд.
А сердце бьет свой колокольный звон:
И к добрым докторам взывает он
В халатах белых, маги, помогите!
Сердечко бьется, еще ему пожить бы...
Серена разорвала темень ночи:
-Мы здесь, а та , „с косой” убралась прочь бы!
Два „ ангела” над ним склонились,
Со смертью их клинки скрестились.


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.