Язнын, кыш бураннары
Куз ачып йомырлык тугел капланган куктэ айда.
Улады , сызгырды дулап, азакы коне сыман.
Юлларга , хэм агачларга епшек карларын сылап.
Карлар эйлэнгэн епшеккэ , сагыш яшлэре тамып.
Азакы омтылыш белэн китмэскэ юлын табып.
Уктай карлары казала , сирпеп ай яктысында ,
Бозга каплый эретмэскэ , кояшнын, ж,ылысында.
Язга юл бирмэскэ тели , кышнын, булган уйлары.
Каплады епшек кар белэн , авыл урам буйларын.
Азакы тартылыш кебек , искэн ж,илнен, кочлэре.
Тэбигэтькэ каршы чыккан , кышнын, тэуге коннэре.
Купме дуласада давыл , бар ж,ирне, карга каплап.
Тэбигатьнен, кануннары , йормилэр артка атлап.
Агып ташыр бозлар , карлар, исеп ж,ылы ж,иллэре.
Ямьле язлар яшеллеккэ , кумэрлэр бар ж,ирлэрне.
(25,03,2011г.)
Свидетельство о публикации №112012107997