Ос нн й д алог

                Осінній діалог.
Дівчинка1:
Прийшла осінняя пора.
І рада тому дітвора.
-Жень, ти чого засумував?

 Хлопчик1:
-Я літо тепле  пригадав.

Не треба було одягатись.
І в річці можна покупатись…
Чудова то була пора
Прийшла ця осінь і дарма.

Дівчинка2:
-Як можеш ти таке  казати?
Не треба осінь ображати.
Не просто так вона прийшла,
Візок дарунків привезла

У справжньої мов  господині
Є кавуни в неї і дині.
І фрукти соками налила.
А в овочах здоров’я й сила.
Пшениці засіки надбала,
Щоб коровай  вкраїна мала.

Хлопчик1:
-А дощ ?  А мряка ? Мокрота ?.
Це також осені дива.
Що можеш ти на це сказати,
Коли не можна й погуляти?


Хлопчик2:
Оце так видумав! Ти ба?
Та дощ це зовсім не біда.
Ти скільки хоч собі гуляй.
Лиш парасольку відкривай.

Та більшої немає втіхи ,
Ніж по калюжах побродити.
Калюжа –цілий океан.
І я у ньому капітан.

Дівчинка1:
-А дощик той лише пройде,
До лісу с татом ми ідем.
Там -осінь справжня пустівниця.
Побавитись вона майстриця.
Мов в гру комп’ютерну гуляє
Грибочки  в листячко   ховає.
Ми день так гарно проведем
Й грибів корзину принесем.

Дівчинка2:
-Я осені ну справжня дочка,
Як небо, сірі в мене очки.
Рожеві щічки ,як в калини,
Ношу намисто з горобини.
Волосся золоте я маю.
І осінь дуже поважаю.

Дівчинка1:
-Я дуже люблю малювати.
Із осені   слід приклад брати.
Вона в цій справі чарівниця
Та ще й велика  трудівниця.
За ніч садочки розфарбує.
Красу осіню  подарує.

Хлопчик2:
-Ну годі , Женя, сумувати.
 Гайда на вулицю гуляти.
За школою старий каштан
Листочків купу наскидав.
Так класно листям погулятись,
Побавитись , пообкидатись.

Хлопчик1:
- Так ! Щиро осінь я вітаю,
 І певно  вибачитись  маю.
 За літом хватить сумувати.
 Дари осінні час приймати


Рецензии