Тормыш Ж, эмэгэтемэ
Кун,елемэ омет биргэн ,
язмыш булэгем , - хатыным.
Синен, белэн купме еллар , без яшэдек Ж,эмэгэтем.
Гомеремдэ мин ник сирэк син,а эйткэнмен «Рэхмэтем» ?
Безнен, бердэм булган очен , хэм кайгысыз яшэу очен ,
Йорэклэргэ наз нур биргэн , балаларнын, колке очен.
Тормыш мин,а булэк итткэн , якты юлыма узен,не.
Бэхэслэшу уенында , откан сыман бэхетемне.
Ачы салкын ж,иллэренэ , каршы искэн чакларында.
Юксынуга бирелмэйче , йозмэдек без хаваларда .
Гомеремнен, маягы син! Минем рухым , минем язмыш.
Минем гонахлы ж,аныма , ничек сине биргэн тормыш?
Шатлык ясау урынына , кайчагында кире эшлэп ,
Купме хэсрэт- фэлэкэтне , тозэтеп булмый дореслэп.
Лэкин куренеп торсада , синен, ж,анын, эрнегэне .
Уфтанмадын, , син беркайчан , кыен чакта яшэгэнне
Гафу итеп гэеплэрне , уйланмаган эшлэремне .
Минем белэн бергэ бардын, , югалтмайчы хислэрен,не .
Ялгышлардан саклап калган , тик син минем иман нурым!
Кун,елемэ омет биргэн , язмыш булэгем , - хатыным.
Дустым минем , ярты ж,аным , мэхэббэтемне саклаган .
Бердэн берем бу доньяда , бар гамэлемне аклаган.
Гомер юлында сине эзлэп , йоргэнмен ан,ламыйча.
Купме ясалган ялгышлар , эшлэнелгэн уйламыйча.
Колгэ калган йорэгемдэ , таптын, син сою эзлэрен .
Мин белэм , сине беркайчан , ялгыз калдырмам кичлэрен.
(14.01.2012г.)
Рухландырган шигырь - тэрж,емэ
(http://www.stihi.ru/2010/03/04/8104)
Свидетельство о публикации №112011501239
Рябина Хат 16.07.2014 15:17 Заявить о нарушении