Вокзальна тематика

Ця довічна вокзальна тематика,
цей туман,
що злизує рештки снігу з насипу.
Ця щербата тротуарна плитка перону,
Цей невибавний запах вугілля в тамбурах
А що, як Дао пролягає по коліях української залізниці?
Тьмяно блищать рейки в світлі нічних ліхтарів,
об які восени билися мошкара та метелики сірі.
На болоті горів сушняк, на городах бадилля тліло,
тремтіли крильця махаонів та інших звірів п’ятого океану…
Врешті усе згоріло:
бадилля, суха трава та крильця…
Надія лише на лялечку,
яка навесні завершить а може продовжить життя тлустій гусені
в осклепі* казок повчальних та інших різних історій
про Дао, про шлях, про дорогу,
яка чомусь пахне завжди залізницею…

*осклеп - опрядь (російською - кокон)


Рецензии
Надзвичайно реалістична картинка!
І закінчення - супер!

Василь Кузан   14.01.2012 22:53     Заявить о нарушении
Щиро дякую! Радий Вашій високій оцінці)

Валео Лученко   15.01.2012 10:24   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.