Вучиз

 (Шаир Сажидинан тарифдин ц1арариз)               
               

Вучиз аваз тарифардай яйлахар,
Чи малари гирнагъзава шегьредал,
Ават1ани гьуьлер, вац1ар, булахар,
Ятар гузва бустанриз гъиз ведредал?

Къадимдилай инихъ еке ад авай
Хатур – гьуьрмет гумач вучиз дагъвийрив,
Чахъ дуствилер лигимардай чад авай,
Жуьгьенрик ц1ай кумачни, гуз пип1инрив?

Уьмуьр тирла бахт инсандиз багъишай,
Къурбандар я, вучиз, чанар дявейрин,
Фагьум-фикир, веревирдер деринрай
Ийиз, квел вил ала, лагь, чи регьберрин?

Гъиляй-виляй вегьена дуьз тербия,
Югъ-йиф талгьуз герек бере зегьметар,
Рик1 гутуна къайгъу, чара тавуна,
Къвазда вучиз тийиз садни бейкефар?

Коррупция- т1егъуьн мердимазаррин,
Чи арайра хумаяр хьиз чук1уриз,
Гузни - къачуз хсуси сес инсандин,
Разивалда т1варар вучиз кьац1уриз?

Ргазва халкь цеквер тегьер мукара,
Т1унут1ралди хуьз жедани хзанар,
Бул бегьеррин аваз чилер йисара,
Вучиз артух я бейкаррин кьадарар?

Инанмишвал къе герек я пакадкъахъ
Т1алдин себеб ашкара я заз жуван,
Регьят кар туш къалдин к1вале гьахъ-нагьахъ,
Субутариз, авачирла суд-дуван.
 
Дерин тавуй хирер залан азарди,
Вучиз фалчи-жерягьарихъ ягъазва,
Умуд ама, ама ватан ч1аларни,
Хуьн тавурт1а, геж жезвайди аквазва.        Декабрь 2010


Рецензии
Вечный вопрос, почему?

Кистаман Селимова   01.04.2012 09:49     Заявить о нарушении