Матулiны рукi

                Маей любiмай матулi i брату з любоую на векi.
 
Калыхала матуля мальца
У падоле,трымая рукамi
Хлопчык хныкау увесь час без канца,
Мулiу вочкi двума кулачкамi.
 
«Сьпi,мой зайчык,мой мiлы сынок,
Не мусоль тыя слёзы i вочы
Заyтра новы узойдзе дзянёк
Да гульнi зноу ты будзеш ахвочы.

Хныкау хлопчык,круцiуся,бубнеу,
А матуля з любоую шаптала:
«Хай бы, лепей,ты песеньку пей» –
I у вочкi яго цалавала.

А на рэшце ужо зорка узышла
Цешыць месяц у матчынай казке,
Здравянела у мацi спiна,
Але рукi  калышуць у ласке.

Здауся малы,зацiшыуся,змяк,
Прытулiушысь да цёплай матулi,
Як,раптоуна,з падолу ён - брак!!! –
То матулiны вочы заснулi.

Вох,спалохалась: «Божа,ты,мой!
Не па добрай я кiнула воле!
Мой, сынулька,стамiлась з табой,
Не утрымала тябе у падоле…»

Слёзы брызнулi у мацi з вачэй,
А у грудзях сэрца моцна забiлась –
Падхапiлась,схапiла худчэй,
А у думках: «Што ж,я,нарабiла!»

А малы,таго гора не знаушы,
Прытулiуся да мацi,сапiць…
Сьпiць сынок,як «пшанiцу прадаушы»,
Бо з матулiных рук не балiць….

Iрына Белякова.    2011г.


Рецензии