Ямьле мон, га салыр идем
Ямьле мон,га салыр идем гомернен, агышларын.
Шау- гор килеп ялан аяк бала чак тавышларын.
Урман шаулаган мон,нарын , ян,гыратап ж,анымда ,
Тургай , сандугач сайравын , кушыр идем ж,ырыма .
Ж,ырлар идем ж,ырларымда салып мон,лы койлэргэ .
Чит ж,ирдэн сагнып кайтканны , сагыш тулы коннэрдэ .
Туып ускэн тобэгемнен, , искэн йомшак ж,иллэрен .
Онытмаслык итеп ж,анда калган ямьле кичлэрен .
Ж,ырымда чагылыр иде яшел инеш буйлары .
Чишмэлэрнен, койгэ салган , салмак аккан сулары .
Тау битендэ дулкынланган , шаулаган кылганнары.
Яшь кызлардай усеп ж,иткэн , бодрэ ак каеннары.
Мон, койгэ салырга иде , изге Туган Илемнен,
Эшчэн халкын , тэбигэтен туып ускэн ж,иремне .
Гармун теллэрен уйнатып мон,лы койлэр койлэтеп ,
Ж,ырларга иде доньяга , мон,нарымда бизэтеп!
(28.12.2011г.)
Свидетельство о публикации №111123000133
Нурзиля Ахметова 1 30.12.2011 17:37 Заявить о нарушении