Йди

Переливчастим  візерунком  кохання
Б’ється  десь  там  зі  своєю  тінню.
Сьогодні  ти,  неначе,  востаннє
Сказав,  що  від  мене  йтимеш.

Що  хочеш  бути  як  найдалі
Від  мене,  від  мого  тепла,
І  що від  тебе  в  мене  лиш  печалі,
Що  пламені  вогонь  згорів  дотла.

Що  ми  закреслимо  всі  дні  і  ночі,
Що  подих  твій,  твої  вуста, 
Не  буду  чути, бачить твої  очі,
Що  все  мине,  лиш  дорахуй  до  ста.

Та  не  минає  біль,  бо  серця  не  загоїш,
Воно  болить  і  рветься  із  грудей.
І  ти  колись  забудеш, заспокоїш
Таких  близьких, коханих  нам  людей.

Минаює час,  а  ти  стаєш ще  ближчим.
Твій  сум  я  відчуваю  на  собі.
І  ми  у  небі,  такім  блакитнім,  чистім
Зустрінемось  з  тобою,  мов  у  сні.

Минали  дні,  минали  довгі  ночі,
А  ти,  лиш  ти  у  пам’яті  моїй.
Неначе  вчора: бачу  твої  очі,
І ти  вирішуєш  від  мене  йти!


Рецензии