Зимова нiч
Поглянь - зірки, яка краса,
І сніг повсюди вже лежить,
Яка прекрасна, тиха мить.
Із-за гори отої місяць встане,
Біленьку земленьку огляне,
Освітить путь мандрівникам
І дасть наказ своїм зіркам
В сузір'я стати, ніч прийшла!
Вони ж бо, наче дітвора,
Всі миттю стануть на місця.
Невже погана ніч оця.?
А на узліссі у вбрання,
Вдяглась ялинка молода.
Тепер вона вся сніжно-біла...
Ох, підібрати одяг вміла!
І,наче той старий дідок,
Засніжений стоїть пеньок,
Немов щось шепче тій ялинці,
Своїй ріднесенькій дитинці!
І лиш озера тихо сплять,
Одівши їх дзеркальну гладь.
А десь далеко вогник сяє.
Напевно, зараз там лунає
Колядка з вуст малих дітей.
Невже поганий вечір цей?
Лише поглянь, яка краса!
У мене серце завмира...
Свидетельство о публикации №111122501221
С удовольствием читала Ваши стихи, почти всё поняла. Спасибо за возможность насладиться украинской речью.
Наталья Толпинская 16.06.2012 02:23 Заявить о нарушении
Оксана Мыслович Чайкивська 16.06.2012 14:59 Заявить о нарушении