Хциз
Квехъ гекъигда вун куьрпе яз
Къужахай легьзе,
Вири девлет,чанни жуван
Гьазур я зун ийиз къурбанд,
Чан хва, ви рекье.
Гьейранардай гъвеч1и ч1авуз
Гьар амалди ви
Сифте камар, сифте гафни
Экъеч1ай вахт сифте свахни
Рик1елама зи.
Акваз – такваз фена йисар,
Вун хьанва ч1ехи,
Квахьнава зи ахвар, кьарай,
Къурху кутаз рекьер санбар
Ачух я ц1ийи.
Гьинихъ фида? Гайи тарсар
Кьунат1а вуна?
Никай жедат1, яраб, дустар,
Гьихьтин твада рик1е къастар,
Фикирзава за.
Сад я вири дидейрин гаф
Вафалуди хьухь!
Залумармир заз мич1и йиф,
Жегьил чанни ша гьак1 гьайиф,
Акъудмир зай ухьт.
Фагьум-фикир ая вуна,
Тамир хиве къан,
Хъвамир, к1ан жемир гьич ички
Ч1угвамир, жув мийир дили,
Уьмуьр я масан.
Вахъни хьурай ви аялар
Чир жеда ваз дад.
Балаяр я ширин зат1ар,
Яхъ дидед рик1икай хабар,
Дуьз рекьяй алад!
30 май 2010 г.
Свидетельство о публикации №111121904738
Очень трогательное произведение, дай Аллах Вашему сыну и Вам
Счастья, Любви и Благоденствия! С уважением
Зубера Гамзатова 21.12.2011 15:42 Заявить о нарушении
Сефил я вун къе гъурбатда, текни я,
Ви гьар са ц1ар вилин нагъв я, Зубера!
Течиз ви т1ал, дарман ийиз четин я,
Жагъурда ам, анжах вуна эвера!!!
Джарият Магомедова 22.12.2011 13:05 Заявить о нарушении
Очень тебе рада. Салам Дагестану! С любовью
Зубера Гамзатова 22.12.2011 13:45 Заявить о нарушении