Вертайтеся!

Де ваша честь, де совість, де відвага,
Де гордість за Вкраїну милу, де?
Вертайтеся на терен Батьківщини,
Без неї вам не жити й днини!
Вертайтеся! Невже ж вам любо
На чужині?
Чи вам Монмартри до лиця,
Чи Ейфелева вежа ближче серцю,
Чи може, піраміди Ехіопса
Припали до душі вам?
То що ж вам личить?
Чи чогось бракує?
Дніпровських круч? Чи львівських замків?
Степів херсонських, чистих вод,
Гаїв, лісів, дібров полісських,
Карпатських гір чи кримських од?
Вертайтеся! Невже ж вам мило
На чужих кордонах?
А може, ви шукаєте любов?
Прокиньтеся! Почуйте! Озирніться!
Погляньте в небо!
Чи воно синіше?
Чи хмари в ньому ходять не такі?
Чи сонце світить в нім сильніше?
Зірки спалахують не ті?
Прокиньтеся! Почуйте! Схаменіться!
Чекають вас і рідний дім, й земля,
Знайомі й друзі, і любов єдина,
І рідна мати - ненька Україна!


Рецензии