Заручниця рiчка

Де ж ви,- гаї? Навкруг степи пустинні,
Чи то бетонні пустки – барани…
Мені б звільнити русло від багнини,
Й ключем злетіти в неба сині  сни…

Все міряють, звіряють, підраховують -
Чи все ще екзальтована, чи ні…
Не встигнеш підвестись – заасфальтовують;
Малюють перспективу мілині…

А тій мілИні - по краплині,
Та справді чистої води…
Самі кислоти та полині,
А справжніх друзів - привиди…

Усе вганяють в недра ядра,
Бо варто, “архі“ того варто!!

Щоб не очистить рідну річку,*
Звести її на манівець;
По ній пустити електричку –
Та вже й Дніпром пасти овець…

Салон « Шикарна-перукарня»:
Хто знайде знаки, той стриже;
А хто не знайде – ті бездарні;
Той Грека - в глеки попаде! 
                *Либідь – притока Дніпра на тер.Києва.
                Бере початок з ключів біля ст. Київ-Волин-
                ський. Майже на всьому шляху русло Л. зак-
                кріплено бетонними спаями, а на окремих
                відрізках взято в колектори. Розроблено про-
                ект очистки Л.?!!
                («Киев. Энциклопедический словарь» Под ред. Кудрицкого, 
                Главная ред. Укр.Сов.Єнцикл., 1986 г.)
               


Рецензии