афоризм! эврика! опыт!

<<Cебе бо отвержение истины испадение есть, истина бо сущее есть; аще бо истина сущее есть, истины испадение сущаго отвержение есть; от сущаго же бог испасти не может, и еже не быти - несть>>



Суть это не суд (и несущ кстати тоже). Суть – это, во-первых, сужд. То есть и суждение, и суждено – получается завершено и совершено. Во-вторых, это вождь. То есть и ждешь, и дождь, и идёшь. А идёшь в сумме с вождём – это вежд. Отсюда, в-третьих, суть – вежд. Вроде вездесущий, то есть – во всём.
И вежд – ветошь. Поэтому суть -- та же вещь!


Рецензии