Туып ускэн тобэгем
Сагнып исемэ тошердем утеп киткэн елларны.
Бергэ ускэн бала чакта кызларны, малайларны.
Урам буйлап , шаулы колке , агылган вакытларны.
Хэр кон авылны ян,адан , кабат гизгэн чакларны.
Бер ж,ир калмый иде бездэн , аяк басмаган урын.
Менэ идек ярыш ясап , текэ Ишморат тауын .
Ж,илэк - ж,имеш ж,ыя идек , Тарлаунын, урманында.
Балык тоткан чаклар истэ , Димескэй елгасында.
«Кызыл чокыр» чирэмендэ , уйнап шау – гор килгэнне
Ян,а уеннар бергэлэп , уйлап таба белгэнне.
Искэ тоште борчак белэн , атышлы уеннары.
Борчак кырыннан ат белэн , « Полевой» куганнары.
Кыш коннэре бик кызыклы , була иде яшь чакта.
Чангы шуып кайта идек , урманнарадан ерактан .
Мэктэп тауыннан букчада , кумэк итеп шуулар
Мэн,ге истэ боз остендэ «кэшэкэле» сугулар
Салкын кон дип мэктэплэрдэ , укытмаган коннэрдэ.
Урам тулы бала идек , салкынны сизмэдектэ .
Ян,а еллар истэ хаман , чыршылар бизэлгэндэ.
Бэйрэм иде эти – эни , булэк безгэ биргэндэ.
Гомеремнен, ин, бэхетле , бала чакнын, еллары.
Дим-Тамак авылындагы тэбигэтьнен , кочагы.
Яшел чирэм урамнары , саклана кун,елемдэ .
Узгэрмэгэн заманалар , хислэрдэ йорэгемдэ.
(14.12.2011г.)
букча (тат.) -ранец, кэшэкэ - хоккей, полевой – кыр сакчысы.
Свидетельство о публикации №111121411067
Филюза Шакирова 15.12.2011 19:35 Заявить о нарушении
Ямалеев Марс 20.12.2011 22:21 Заявить о нарушении