Уйлар гиздем кун, лемдэ
Тэбигэтенэ сокланып , назлы ж,ил сыман йоздем.
Бормалы аккан инешнен, нурлы суында уйнап ,
Яр буендагы талларда , был-быллар белэн сайрап.
Иртэн тасма кук сузылган томанлы узэннэрдэ ,
Комеш сыман , нурда уйнап чыклы улэннэрендэ.
Тау артыннан кояш чыкач , сирпеп ж,ылы нурларда.
Гиздем куллэр , урманнарда , тезлеп киткэн тауларда.
Чагылды саф уйларымда , челтрэп аккан чишмэлэр.
Ж,ырлаткан чалгы тавышын , хуш исле зат улэннэр.
Тургай сайраган аланнар , ак болотлы куклэрдэ ,
Инештэн искэн назлы ж,ил , мэн,ге калган хислэрдэ.
Хэйрэн калып тэбигэтькэ , сокланып туган ж,иргэ ,
Уйлар гиздем кун,лемдэ , купме сагышлар иде.
Язмышлар тормыш юлында , купме безне йортсэдэ!
Йорэк ж,ылысын алабыз , туып ускэн ж,ирлэрдэн.
( 04.03.2009.)
Свидетельство о публикации №111121401091
Разина Кинзябулатова 07.01.2012 14:12 Заявить о нарушении