Рiна мати моя

Ой, ти мамо! моя мати!
Украiно-ненько!
Як тебе менi кохати!
Як любити!! як ласкати!!!
Щоби славу здобувати!
На горi Карпат спiвати!
Струнами гарненько...

Я вiддам тобi все Серце!!!
Вiддам Душу щиру!!!
Щоб несла дiвча вiдерце...
На свiдання---вiру!
А до неi хлопчик свiтлий
Поспiшав кохати!
Щоб збирались твоi дiти
В долинах гуляти!

Та й збирали б квiтки поля!
Червонii маки!
Твоя доля! Твоя доля!
Не твоi козАки!
Що летять! та що гарцюють!
На вершинi влади!!!
I тебе в бiдi малюють!
Та й нема поради!

Нема Ради: подолати!..
ГОРЕ заховати!!!
Вiд зарплати до зарплати
Панiв цiловати!!!

Я КОХАННЯ проливаю
На Днiпро! на гори!
I в степах! в полях спiваю!
Де хвилi! де море!

Нехай ллеться пiсня Бога!
В Серденько впадае!
А ТВIЙ ШЛЯХ! ТВОЯ ДОРОГА!
Де ДОБРО чекае!!!

Поклiн, мамо!---Серцю люба!---
Всiм закоханим братам!
Може пiсня моя груба!
Но за ВОЛЮ все вiддам!!!


Рецензии