Даниил Сотников. Уходят годы...

Уходят годы...
http://www.stihi.ru/2011/05/04/480
Даниил Сотников

«Уходят годы, как вода в песок.
Мы вымираем. Гибнут наши знанья.
И нас, постигших тайны мирозданья,
Несёт в былое времени поток.

Наш путь был бесконечно одинок.
У нас осталось лишь одно желанье:
Пусть жизни не окончатся исканья
И разума не гаснет уголёк»

Так резко на земле чернели тени.
И пробираясь меж листов растений,
Шептал о чём-то тёплый ветерок.
А в воздухе так пряно пахло лавром.

В кустах укрывшись, маленький зверёк
Следил за умиравшим динозавром.

       

           Години изтичат…
Превод : Красимир Тенев

Години изтичат, вода - сякаш в пясък.
Умираме ние и  нашите знания.
И нас, опозналите светските тайни,
във минало време потокът отнася.

Безкрайно самотен бе пътят ни. Ясно
у нас е останало само желание:
„Всевечното търсене да не престане
и разумът-въглен дано не угасне”.

Как рязко чернеят се сенките земни.
Проврял се Южнякът през листи зелени
нашепва за нещичко тихо и топло.
А въздухът - с  мирис приятен на лавър.

Сред храстите скрило се малко животно
следи как умира един динозавър.


Рецензии