стрiлки-магнiти

Компаса стрілка наївно цілиться в зиму,
Влучити спроба знов завершилась поразкою.
Наперекір цьому вірному авторежиму
Вона все ж таки знову повірить у казку.

Слідом за нею ввись полетять хмарочоси,
Зникнуть в склепінні холодного сірого неба
Знов запашіють теплом руки матросів,
Трісне нарешті байдужа словесна фанера.

Тупіт дощу заміниться ніжністю снігу,
Ковдра  пашітиме  запахом близькості
І завдяки якомусь там дивному збігу
Час набиратиме більшої швидкості.

Місто зрадить своїм банальним, буденним манерам,
Примхи людей знову змінять космічну орбіту.

Тільки проситиму вас – вкотре і вкотре – не треба
 Під компасом тихо  й таємно тримати магніти.


Рецензии