***

--------Ахтар.............
Сэн мэни   хятда,  ба;ада   ахтар,
Ба;ада   тустуем,   бахчада    ;юлем,
Сеэн  мени  джаванда,  годжада   ахтар,
Безен  д;лиганлы,безен   кюскюнем.

Сорушма   йэрими  эсэн  кюлекдэн,
Сэманы   йандырыб,  йахан   шимшэкдэн,
Гохуму  дуйарсан гюлден-,чичэкдэн,
Зирвени бюрйен думан,  чискинем..

Шылтаг  шялалейем,серин  булагам.
Бюлбюл  тек  охуйан  дилем,додагам,
Сачында   йухулу  телли  дарагам..
Санма  ки,  бу  јолдан  денем,  дискинем.....,.
=======================================
------Саламат   галын..--------
Сиз  Аллах  йэрими  хэйэтде  салын,
гэджэнин  зюлмети   гонагым  оллсун.
Сэрилим  ;ст;нэ  ана  торпагын,
Улдузлу    каинат  јорганым   олсун.

Дуйум  гохусуну  дашын,торпагын,
Гэрг  олуб  ;е;;нин  гаранлыгына,
Улдузлу  сэмада  йанан  чырагын,
Говушум  нуруна  ай   ишыгына.

Гаранлыг  гэджэнин  думаны,чэни,
Гэмими-гюссэми  алыб  апарсын.
О,кэчэн ;;нл;ри  ,  олуб  кечэни,
Ачыб .вэрэглэйиб  йадыма   салсын.

Кенлюмю  охшасын   дагларын  мехи,
йэллэр  совругуму  юстюмдэн  атсын,
Йухума       чилэсин  сэ;эрин  шэхин,
Бу  ширин йухудан  мэни    ойатсын.

Сиз   Аллах   йэрими    хэйэтдэ    салын,
Араза ,Агрыйа  мэн   јахын   олум.
Галхмасам   йухудан    саламат   галын,
Инсанчюн    ;эйатда     ;еч  недир  елюм........


Рецензии