Спомен
и в нея спомен - чародей
вилнее. С вино и елей
той Ангела и Дявола приспал е.
Прозрачна самота, здравей!
Дойде след неизбежната раздяла,
отне каквото срещата бе дала,
превърна храма в пуст бордей.
Пропукват се свещените скрижали,
на съвест ехото - злодей -
не иска и за миг да ги пожали.
Ще грейне ново слънце... Но едва ли
от мъка немият йерей
ще пее пак в порутените зали.
Свидетельство о публикации №111120808540
Мария Шандуркова 18.03.2012 01:30 Заявить о нарушении