Моя доля

Доля моя доля, гіркая моя!
Всі навколо в парі, лише я одна!
Доля журавлина, куди занесла?!
Чом же не спитала, чи я згідная?

Чи рада я бути, та на чужині?
Чи мені не важко без дітей, рідні?
Чи не хочу бачить землю святую?
Нема інтересу до мого болю?!

Чому ти такая, та сердитая?
Безжалісна, злая, неповитая?
Скільки будеш мене, та перевірять?
Змилуйся, з тобою, я не хочу грать!

Змінися, я прошу! Стань трохи добрійш!
Я вже сита сповна, більш не хочу гріш!
Не хочу багацтва, роскошу, краси!
Вже не хочу й жити! Боже, поможи!

                2.12.2011р.


Рецензии