Саклар идек бердэмлекне
Доньяда «бэйрэм кылалар» ялганлык , намуссызлык.
Онытылды кук тормышта дореслек хэм батырлык .
Тэуге дус булган бэндэлэр дошманга эйлэнэлэр.
Узлэре дэ белми нэрсэ ? Доньяда булэлмилэр.
Дореслекне яшерэлэр , ике йозле булалар.
Бэйлэгэн сыман пэрэуэз , мэкер эш тудыралар.
Сатлык ж,аннар « батыр» булып , кара эшлэр кылалар.
Намус кылу гэмэленэ , чукрак - сукыр булалар.
Сатылалар хэм саталар изге булган хислэрне.
Ж,анлылык тосен югалтып , телгэлэп кун,еллэрне.
Адаштырып якты юлдан онытып кануннарны ,
Упкынга алып баралар , ж,эберлэп халыкларны.
Гонах кылудан курыкмый юл ондэгэн турэлэр .
Уртак чимал , ж,ир – май сатып , тутыралар - кесэлэр.
Санга сукмый кешелекне , куз йомып законнарга ,
Килэчэксез тормыш юрый алдагы буыннарга.
Эгэрдэ беэ курэлмэсэк кешедэ ялганлыкны ,
Курэлмэсэк начарлыкны , читлэп ваемсызлыкны,
Сабыр булып бер беребезгэ ,онытмый кешелекне.
Дорес юллар табыр идек , сакласак бердэмлекне.
( 30.11.2011г.)
Юрый , юрау. (Тат.) - определять ; Ваемсызлык – равнодушие;
Турэлэр - властеимущие
Свидетельство о публикации №111120100672