Яр буенда балыкчы

            
               (  кургэн   хэл…  ,   белгэн   хэл… )

Балык  тота   яр  буенда  , ж,эй  аенда  балыкчы .
Коне  буе  иртэ  - кичен  , гел  оенэ  кайтмыйчы.
Кармаклары    тезлеп    киткэн  ,  ж,итмэс   санарга   бармак.
Хэр    балыкка    инештэге ,  тия   икешэр   кармак.

Кон    буена    вакыт   ж,итми  ,  алып   кармак  карарга.
Шалаш    ясалып    куелган  ,   кулэгэдэ    йокларга.
Шэрап   ,  хэмер    эчемлеге ,   савытлары    бушаган.
Аунап    ята    тирэ  -  юньдэ   , савыт - саба  ташланган.

Ярты    гэудэ   шалашына  ,  кереп    ж,итэ    алмаган.
Шэраб   шешэсен    кочаклап  ,  балыкчыбыз   йоклаган.
Балык    тотып    ял  итэргэ ,  су  буена   ашкынган.
Инештэн   балыклар    тоту  ,   хэмер    эчеп   башланган.

Купме   коткэн   «хыялланып»  шул   тэбигать  кочагын!
 Килгэч.    Балыкчы     мэзэге   ,   батырына   охшаган.
Мэзэк  «-  ничек   тоталар   сон,  елгадан  су   балыгын?»
«- Саласын, да     эчэсен ,дэ ,   кабатлыйсын,    ян,адан.»

Шундый   «ямьле»   куренешлэр  ,  була   инеш   буенда .
Бик   «арыган»   балыкчылар   ,  ята   аунап   ярында.
Ял   итеп   балык  тотырга  ,  ометлэнеп    килэлэр .
Тик   балыклар     балыкчыдан   ,   тынычлап   ял   итэлэр.    
                (25,07,2011,)


Рецензии
Тик балыклар балыкчыдан , тынычлап ял итэлэр. Шәп килеп чыкты синдә!
Уңышлар!

Гульжиган Гайнуллина   06.07.2012 16:33     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.