Пiсня про корсунь

Моє кохане місто – Корсунь,
Моя колиска й цілий світ...
Прожити у тобі хотіло
Іще багато добрих літ...

Твої чарівні краєвиди –
Мов казка, наяву жива.
Даруєш ти нам, корсунчанам,
Прекрасні весни і жнива.

Тут навесні гора Янталка –
Неначе кошик із бузком,
А у Шумках сидить русалка
З Купальським зоряним вінком...

Ї Рось тебе оберігає,
Тече із древньої Русі.
Про славу давню нагадає,
Щоб пам’ятали ми усі.

Зелені вулиці – алеї
Квітуче літо чепурить.
Палацу княжого легенда
У річці маревом дрижить.

Величний парк до себе манить
І тішить очі ще з Даля.
Весною в серці відгукнеться
Прадавня пісня солов’я.

А осінь золотом розмиє
Усі палітри кольори.
Зима приходить сніжно-біла
Ї ніжно сіє ізгори.

Небесне світло і надії:
Добро ще прийде навесні,
А все погане так розвіє,
Немов було воно у сні.

Моє кохане місто, Корсунь...
Мої хороші земляки...
Молюсь щодня, щоб Україні
Ще дав Бог щастя, на віки.


Рецензии