Батьк вщина

Ти їдеш потягом. Стучать колеса.
А за вікном – чудовий краєвид.
Твоєї Батьківщини чисті плеса,
Лани пшениці та озер блакить.

Міняються міста і регіони,
Рівнинний степ зміняють схили гір,
І мчать вночі  і вдень вагони
Під теплим сонцем, під очима зір.

Моя країно! Ти така вродлива,
Закутана у хвилі синіх рік,
Омріяна, оспівана, мінлива,
Тебе любить – солодкий гріх.

Ти обігрієш тих, хто у тривозі,
Закутаєш холодних у сувій,
І в день тяжкій на батьковім порозі
Благословиш на труд, на піт, на бій.

Цвіти, Вкраїно, навіть в дні негоди,
Прямуй в солодке тепле майбуття,
Нехай твої дніпровії пороги
Повік-віків не знають забуття!


Рецензии