Медова груша

Груша у садку немов цариця,
Чепурна і листя шелестить.
Розцвіла весною, як дівиця,
І від щастя світиться в цю мить.

Цвіт її до сонця потягнувся,
У проміннях ніжить пелюстки.
Пелюсток до краю розгорнувся,
Щоб в теплі і в світлі прорости.

Розцвітають яблуні і вишні.
У садку настала благодать.
Всі поважні стали й пишні,
У чеканні перемін стоять.

Уродило груш цей рік багато,
Від плодів гілки додолу гне.
І нектару в них не малувато,
Вмить у роті груша розтає.

Люблять діти ними смакувати,
Їх їдять великі і малі.
У медовий спас їх так багато,
Так духмяно пахнуть на столі.


Рецензии